«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

bank engelse rekening engeland openen heeft worden nederland spaarrekening wanneer euro

Een spaarrekening openen in Engeland

Er zijn veel Nederlanders die ervoor kiezen om een spaarrekening te openen bij een Engelse bank. Hier zijn verschillende redenen voor. Allereerst zou dat kunnen zijn omdat iemand zowel in Nederland als in Engeland woonachtig is. In dit geval is het een stuk praktischer om een Engelse rekening te openen. Een andere reden kan zijn dat hij of zij veel zaken in Engeland doet.

Een bankrekening openen in Engeland

Het is relatief eenvoudig om een Engelse spaarrekening te openen. U kunt dit namelijk bij een Engelse bank in Nederland doen. De engelse bank Royal Bank of Scotland en Barclays zijn steeds vaker actief in Nederland. Samen met HSBC en Llyds staan ze als de vier grootste bekend. Voorheen was het alleen mogelijk om er een hypotheek af te sluiten, maar ze worden steeds actiever op het gebied van betaalrekeningen en hypotheken. Wanneer u een rekening geopend heeft kunt u deze simpel overzetten naar een Engelse rekening. Wanneer u zelf bij een bank een rekening opent is dat veel meer werk. U moet dan bij de bank langs gaan met uw paspoort. Ook moet u aantonen dat u woonachtig of werkzaam bent in Engeland. De bank heeft het recht om zonder opgaaf van reden te weigeren. Dit gebeurd relatief weinig.

Sparen in Engeland

Iemand die zijn of haar spaargeld op een rekening heeft bij een Engelse bank heeft recht om zijn geld terug te krijgen tot een bedrag van 100.000 Britse pond in het geval dat de bank failliet gaat. Een groot voordeel van het sparen in Engeland is dat er amper banken het laatste decennia failliet zijn gegaan. In tijden van de crisis worden de banken overeind gehouden door de overheid.

Speculeren op koerswijzigingen van de Britse pond

Ook worden Engelse bankrekeningen gebruikt als verkapte beleggingsrekeningen. Engeland is namelijk niet mee gegaan met de euro. Dit is een verstandige keuze geweest. Wanneer de euro minder waard wordt neemt de waarde van de pond toe. Dit geldt ook andersom en op deze manier is voor rekeninghouders dus speculeren op koerswijzigingen zonder hiervoor bijvoorbeeld transactiekosten te betalen.

Hoogste rente

2.00%


Bereken uw spaaropbrengst

%

Interessante links

...