«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

rente deposito geld looptijd heeft krijgt zo vast periode wanneer bank

Deposito rente

In 2013 is een top deposito net geen 4% rente. Dit is een stuk hoger dan de spaarrente die u op een gewone spaarrekening bij een bank krijgt. Een deposito heeft zo zijn voor- en nadelen. De rente van een spaardeposito staat vast, u heeft veel keuze, en de rente is relatief hoog. Let wel op de looptijd van uw deposito. Kies voor een deposito dat bij uw wensen aansluit.

Top deposito sparen 2013, hoge rente

Wanneer u gaat sparen, heeft u de keuze uit een variabele rente of een vaste rente. Een vaste rente is als u uw geld voor langere periode vast zet, een variabele rente krijgt u wanneer uw geld direct opneembaar is. En om uw geld langer dan een jaar vast te zetten geeft dat u meteen het voordeel dat de spaarrente hoger zal zijn. Echter is niet bij elke bank de rente in dezelfde mate hoger. Het is daarom het beste om een aantal banken en de spaarrente van deposito sparen te vergelijken.

Spaardeposito, looptijd deposito

U geeft van te voren aan hoe lang u het geld bij de bank wil laten staan. Dat kan variƫren van enkele maanden tot zo tien tot twintig jaar. In deze periode krijgt u jaarlijks uw rente uitbetaald. Ook wanneer de rente in de tussentijd verandert, heeft u daar geen last van. De rente blijft de gehele periode gelijkt. Het grote voordeel hiervan is dat u zo gegarandeerd bent van extra inkomen.

De voorwaarden van een deposito

De voorwaarde is dat u niet direct bij u geld kunt komen, maar pas wanneer de looptijd is verlopen. Echter is er bij sommige banken in speciale gevallen toch mogelijk om tijdig geld op te nemen. Soms zonder boete, soms met boete. Een deposito met hoge rente is iet voor u als:
U een vaste rente wilt die de gehele looptijd niet daalt;
U uw geld voor langere tijd kunt missen.

Hoogste rente

2.00%


Bereken uw spaaropbrengst

%

Interessante links

...