«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

pensioensparen heeft jaar klein methode kiezen zeker belastingvoordeel hierbij komt pensioenspaarfonds

Pensioensparen

Pensioensparen is helemaal in. Veel meer mensen kiezen voor deze methode. De voorwaarde van pensioensparen is dat u van het geld afblijft tot u de pensioenleeftijd heeft bereikt.

Vergrijzing

In de toekomst zal pensioensparen zeker zijn vruchten afwerpen. We worden namelijk geconfronteerd met een vergrijzing van de bevolking. Hierdoor wordt de werkende bevolking binnen paar jaar te klein om de kosten van de vergrijzing te dekken. Gepensioneerden zullen in de problemen raken, omdat het draagvlak te klein wordt. In de toekomst zal het voor grote problemen zorgen en het beste alternatief hiervoor is pensioensparen.

Zelfvoorziening

In feiten kunt u het zien als een vangnet dat u voor uzelf creƫert. Een belastingplichtigen kan ieder jaar tot 870 euro sparen. Dit bedrag komt te staan op uw spaarrekening. De voorwaarde is dat u niet aan het geld komt totdat u de wettige pensioenleeftijd heeft bereikt, zoals eerder werd vermeld. Doordat u de keuze maakt voor pensioensparen profiteert u ook nog van een belastingvoordeel van 30 tot 40 procent.

Twee spaarmethodes

De bank begeleid u in het kiezen van een geschikt methode om aan pensioen sparen te doen. Hierbij heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen het pensioenspaarfonds en de pensioenspaarverzekering. Bij beide methodes krijgt u een belastingvoordeel van 30 tot 40 procent.

Bij pensioensparen profiteert u van een vaste rente van 2,5 procent over het bedrag dat u stort. Daarnaast ontvangt u ieder jaar een bonus van de verzekeraar als die winst maakt. Hierbij kunt u rekenen op 1 tot 2 procent. Velen haken af vanwege de lage rente bij pensioensparen, maar vergeet niet het belastingvoordeel dat u ontvangt.

De tweede methode is het pensioenspaarfonds. Hierbij bent u niet zeker van een vast rendement. Uw stortingen worden in aandelen of obligaties belegd en de opbrengst van die stortingen is dus niet zeker. Echter is de kans klein op een slecht resultaat, omdat het een belegging is op lange termijn.

Hoogste rente

2.00%


Bereken uw spaaropbrengst

%

Interessante links

...