«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

kind sparen kunt rente lange interesten wilt kinderspaarrekening vanaf geen zorgen

Jeugd sparen

Als u als ouder wil gaan sparen voor uw kind, dan kunt u bij de bank vragen om een kinderspaarrekening te openen. Het kan voordelig zijn om vanaf de geboorte van uw kind wat spaargeld opzij te zetten. Als uw kind meerderjarig wordt, kan het geld eventueel worden gebruikt om de studies te financieren.

Sparen van jongs af aan

Als ouder wilt u natuurlijk dat uw kind later geen financiële zorgen krijgt, en door het openen van een kinderspaarrekening wilt u uw kind een eind op weg helpen. Het is verstandig om vanaf jonge leeftijd een aardig bedrag opzij te leggen voor uw kind. Deze vorm van sparen voor uw kind wordt ook wel jeugd sparen genoemd.

Sparen voor uw kind via een permanente opdracht

U kunt bijvoorbeeld afspreken met de bank dat u iedere maand een vast bedrag van uw eigen rekening overzet naar de spaarrekening van uw kind. U kunt dit doen via een doorlopende of permanente opdracht waardoor het geld automatisch elke maand wordt overgemaakt naar de rekening van uw dochter of zoon. U hoeft op die manier geen zorgen te maken.

De voordelen van de samengestelde interesten

  • U spaart op lange termijn;
  • Sparen op lange termijn heeft het voordeel van een groot rendement.
    Op lange termijn is sparen erg interessant dankzij het systeem van de samengestelde interesten. De interesten die u ieder jaar oplevert worden bij uw oorspronkelijk kapitaal geteld en leveren op hun beurt weer interesten op in het daarop volgende jaar;
  • Spaarkapitaal wordt aangevuld;
    Op deze manier wordt uw kapitaal ieder jaar aangevuld en kunt u na verloop der tijd een aardig spaarkapitaal hebben bijeengespaard. Wanneer u bijvoorbeeld vanaf de geboorte van uw kind begint te sparen, dan kan uw kind een mooi spaarbedrag hebben als het meerderjarig is geworden.

De rente van de kinderspaarrekening

Als u een kinderspaarrekening voor uw kind wilt afsluiten, dan is het aan te raden om altijd de aangeboden rente na te kijken. Er zijn banken die een hogere rente bieden dan de klassieke spaarrekening, terwijl bij andere banken de rente weer lager ligt.

Hoogste rente

2.00%


Bereken uw spaaropbrengst

%

Interessante links

...