«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

tipgever anonieme advocaten identiteit zwartspaarders informatie geheim advocaatgeneraal kunnen honderden belastingdienst

Zwartspaarder vrijuit door anonieme tipgever

Honderden zwartspaarders gaan waarschijnlijk vrijuit, omdat de Belastingdienst weigert de identiteit van de anonieme tipgever te onthullen. Doordat de identiteit geheim blijft kunnen rechters besluiten om boetes en zelfs navorderingsaanslagen te vernietigen.

In de geruchtmakende ‘tipgeverszaak’ in 2009 is dit advies gegeven door de advocaat-generaal aan de Hoge Raad. In deze zaak gaf een anonieme tipgever de fiscus tegen betaling informatie over honderden Nederlandse zwartspaarders waarvan de bankrekening geheim is.

Onder de zwartspaarders bevonden zich klanten van Rabobank Luxemburg. Sindsdien maken advocaten jacht op de identiteit van de tipgever en pluizen ze het contract uit dat met hen gesloten is. Tot nu toe kregen de advocaten alleen documenten waarin de Belastingdienst de belangrijkste informatie weglaat. Advocaat-generaal Wattel vindt echter dat de tipgever bekend moet worden gemaakt. De advocaten moeten toestemming krijgen tot de strafdossiers en anonieme getuigen kunnen horen.

Hoogste rente

2.00%


Bereken uw spaarwinst

%

Interessante links

...