«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

risico optie beleggen geld miljard euro oxby vermogen jaar vermogensbeheer groot

Verlies van spaarders aanzienlijk groot

Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking heeft zijn beschikbaar vermogen uitsluitend op een spaarrekening of termijndeposito staan. Opgeteld bestaat dit bedrag uit circa 80 miljard euro. Door de afnemende rentes en hoge inflatie gaat het gezamenlijk vermogen met 1 miljard euro per jaar achteruit.

Dat stelt de Amsterdamse vermogensbeheer OXBY op basis van recent onderzoek. Veel Nederlanders blijven geld sparen als een veilige en betrouwbare optie zien mede dankzij de crisis.

“Maar het spaargeld van veel particulieren gaat alleen maar achteruit”, benadrukt Tjade Groot, hoofd vermogensbeheer bij OXBY. Een goede optie is daarom gespreid te gaan beleggen. “Er zijn goede alternatieven waarbij het geld wel groeit, met een beperkt risico”, aldus Groot.

Financieel experts zoals Kapé Breukelaar adviseren goed overdacht te beleggen. Daarbij in het achterhoofd nemen met welk doel men dat wil doen en voor hoeveel jaar. Het is heel belangrijk goed uit te zoeken wat de kosten, risico’s en eventueel rendement er zijn.

Hoogste rente

2.00%


Bereken uw spaarwinst

%

Interessante links

...