«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

zwartspaarders jaar zich maatregelen ze al financiën euro juli inkeerregeling waren

Laatste kans zwartspaarder

Zwartspaarders krijgen het makkelijker dankzij de versoepeling van de inkeerregeling. Dit maakte de staatssecretaris van financiën, Frans Weekers, maandag bekend. Zwartspaarders hoeven geen boete te betalen mist ze zich voor 1 juli 2014 bij de Belastingdienst melden.

Na 1 juli 2014 is het over met de soepele maatregelen aldus de bewindsman. De maatregelen naar een nieuw heffingsysteem zijn genomen. Daarin zijn de regels voor kwaadwillende fors aangescherpt. Zwartspaarders en fraudeurs kunnen straks aangeslagen worden voor inkomsten en vermogen die ze de afgelopen 12 jaar hebben verzwegen.

De fiscus maakt al enkele jaren jacht op zwartspaarders. Tussen 2009 en 2011 is er ongeveer 3,1 miljard euro opgebiecht via de inkeerregeling. Dit bezorgde de staat circa 600 miljoen euro aan extra belastinginkomen op.

Eerder dit jaar melde het ministerie van Financiën de indruk te hebben dat het aantal zwartspaarders dat een schoon schip wil maken toeneemt. In de eerste maanden van 2013 hebben zich al 250 zwartspaarders gemeld. In 2011 waren dit er 384 en in 2012 waren het er 315 over het gehele jaar.

Hoogste rente

2.00%


Bereken uw spaarwinst

%

Interessante links

...